Mortuarium Leiden

Afscheid nemen op een andere plek dan een mortuarium nabij Leiden

Het opbaren van een overledene gebeurt vaak in een mortuarium nabij Leiden, bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum. Dit kan ook thuis of in een kerk. Of op een andere locatie zoals De Kleine Poort.

mortuarium leiden

De Kleine Poort

Een mortuarium is een plek waar de overledene zich bevindt tussen overlijden en uitvaart. De Kleine Poort is een bijzonder mortuarium nabij Leiden en omgeving. Een plek waar een overledene opgebaard wordt en waar afscheid wordt genomen.

Rust en vrijheid om afscheid te nemen

De Kleine Poort is een bijzondere afscheidsruimte in de vorm van een chalet. In deze ruimte wordt de overledene opgebaard en kunt u samen zijn met uw familie en dingen regelen voor de uitvaart. U kunt gesprekken voeren met de uitvaartleider, teksten en muziek uitzoeken en kaarten schrijven. U krijgt een sleutel van de ruimte waardoor u, anders dan bij een mortuarium nabij Leiden bij een uitvaartcentrum, dag en nacht toeging heeft tot de ruimte. Zo heeft u volledige rust en vrijheid om de dagen tussen overlijden en uitvaart in te vullen zoals u dat wenst. Deze dagen zijn belangrijk. Niet alleen om alles voor de uitvaart te regelen maar ook om te laten doordringen dat het definitieve afscheid nadert.
Nabestaanden kunnen ook gebruik maken van de tuin van De Kleine Poort. De mooi, groene tuin ligt aan het water en een dierenweide. Door de ligging aan de rand van Roelofsarendsveen heeft de plek een landelijk en rustgevend karakter.

   Contact Opnemen